Društvo

Štampani mediji opširno o incidentu sa Perovićem, bivšem lideru LSCG polomljeno rebro

Izvor

I Vijesti kao i Dan u tekstu '' Policija pretukla Slavka Perovića ''napisali su slično verziju incidenta u kome je povrijeđen Perović.

Prema svjedočenju očevidaca koji su insistirali da ostanu anonimni, a kako prenose podgorički štampani mediji, Perović je u društvu dvojice muškaraca, od kojih je jedan bio Novljanin Vaso Marić, oko 15 sati sjedio u kafiću "DO DO" na Škveru. Prema tvrdnjama očevidaca, Perović je sa muškarcem za susjednim stolom “razmjenjivao” negativne opaske o Crnoj Gori, prozivao lidera DPS Mila Đukanovića i nazivao ga lopovom.

Istovremeno je došlo i do verbalne – žučne čarke za Perovićevim stolom.

Supruga jednog od muškaraca za koju mediji navode da se zove Danijela Vasiljević pozvala je policiju i nakon izvjesnog vremena dva pripadnika Interventnog voda (treći je ostao u automobilu) stigla su na Škver.

Prema svjedočenju jednog od očevidaca oni su sa sobom poveli Vasa Marića koji je tada sjedio sa Perovićevim stolom. Dok su ga odvodili Marić je pitao: “Zašto mene, a ne Perovića!“

U međuvremenu, Perović se vratio iz toaleta i ponovo sjeo na terasu kafića. Jedan od policajaca je prišao Peroviću zahtjevajući da i on pođe sa njim. Perović je to odbijao, ali je ipak policajac uspio da ga izvede na Šetalište, ispred "DO DO-a" kod ograde bazena u izgradnji.

“Je li vas to Milo poslao?”, pitao je Perović, gestikulirajući i spoljnom stranom šake, kako izvještavaju "Vijesti", udario policajca Božidara Jaukovića po grudima. Jauković je Perovića nakon toga, tvrde očevici udario i odgurnuo od čega se Perović zateturao, pao i glavom udario o kameno tlo Šetališta i ostao da leži.

Nakon toga, policija je, prema nezvaničnim informacijama, jer se niko iz PJ Uprave policije Herceg Novi nije javljao novinarima, Perovića privela u Centar bezbjednosti na Toploj.

Prema svjedočenju dežurne doktorice u hercegnovskoj Hitnoj pomoći, oko 16,40, dobili su poziv iz Centra bezbjednosti da im je potrebna pomoć zbog čovjeka koji se onesvijestio. Ona nije znala o kome je riječ dok Perović nije stigao u Hitnu pomoć koja je u neposrednoj blizini zgrade Centra bezbjednosti.

Uprava policije se još nije oglasila povodom incidenta sa Perovićem.

Portal Analitika