Svijet

Može da sleti i poleti u bilo kojem području bez piste

Tajvan kupuje 160 bespilotnih letilica "Jackal" od Turske

Tajvan je potpisao ugovor o kupovini 160 bespilotnih letjelica "Jackal" od turske kompanije Fly Bvlos Technology.

Tajvan kupuje 160 bespilotnih letilica "Jackal" od Turske Foto: Usaweekly
Klix.baIzvor

Tajvan je potpisao ugovor o kupovini 160 bespilotnih letjelica "Jackal" od turske kompanije Fly Bvlos Technology. Velika Britanija je bila prva zemlja koja je nabavila ovaj dron od Turske.

S obzirom na to da je ovaj dron sposoban za vertikalno polijetanje i slijetanje "Jackal" može da sleti i poleti u bilo kojem području bez piste.

Takođe je dizajniran da leti u teškim vremenskim uslovima i u svim okolnostima kao što je isporuka humanitarne pomoći, ali je pogodan i za praćenje i posmatranje.

Proboj u odbrambenoj industriji Turske i težnja za lokalizacijom potaknuli su razvoj više domaćih zračnih, kopnenih i morskih platformi, što je na kraju pomoglo Turskoj da sklopi milijarde dolara vrijedne poslove posljednjih godina.

Sposobnosti vozila, predvođenih borbenim dronovima, izazvale su potražnju zbog koje je izvoz turske odbrambene industrije dostigao rekord od više od 4,4 milijarde dolara u 2022. godini.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.