Region

Sveštenik podigao milion eura i pobjegao sa djevojkom

Izvor

Ta je vijest podigla na noge franjevačku Provinciju i Nadbiskpiju splitsko-dalmatinsku. Prema primarnim informacijama, kontroverznom mladom svešteniku stavlja se na teret da je tokom službovanja u Baškoj Vodi prodao kompaniji Sunčani Bast 43.000 kvadratnih metara veoma atraktivnog terena uz more i to po cijeni od 23 eura po kvadratnom metro, čime je u obračunu transakcije dobio blizu milion eura.

Da bude šokantnije, neslužbeno se tvrdi kako je fra Šime novac, nakon što je legao na župni račun, podigao u tri navrata. Cijela operacija sa zemljištem prethodno je bila inicirana radi prikupljanja sredstava za proširenje crkve sv. Nikole u Baškoj Vodi .

Mediji pišu da je fra Šime bio po mnogo čemu poseban. Navodi se da se radi o markantnom muškarcu koji je do tada nezabilježenim, jedinstvenim životnim stilom, ubrzo privukao pažnju mnogih, pogotovo vjernica.

Vozio je auto čija klasa pomalo odudara od svešteničkog načina života - Chrysler 300 i svaki njegov izlazak “izvan mantije”, izgledao je kao šetnja po modnoj pisti.

“Uvijek dotjeran, obrijan, u kombinaciji Armanijevih ili Bosovih odijela s prikladnim košuljama, cipelama, prvom serijom uvijek najboljih mobilnih telefona, skupim satovima i ostalim modnim dodacima”, piše Jutarnji.hr

Portal Analitika