Ostalo

Sve opcije u igri do posljednjeg poteza: Milović, Novikova i Skvorcova na čelu tabele, danas odluka

Danas su na programu šesto i sedmo kolo, a čini se da će sve opcije biti u igri dok ne bude odigran posljednji potez, saopšteno je iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Sve opcije u igri do posljednjeg poteza: Milović, Novikova i Skvorcova na čelu tabele, danas odluka Foto: Šahovski savez Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Juče su na Šampionatu Crne Gore za šahistkinje odigrane partije četvrtog i petog kola, koje su donijele velika uzbuđenja, a uoči dana odluke tri šahistkinje su izjednačene na čelu tabele.

Zanimljivo je istaći da su sve partije u četvrtom i petom kolu odlučene.

Epitet junakinje dana može da zavrijedi Aleksandra Milović, koja je ostvarila dvije pobjede, protiv Mateje Popović u četvrtom kolu i prve nositeljke Ane Novikove u petom kolu. Novikova je do petog kola bila maksimalna, nakon što je u četvrtom kolu savladala Alenu Skvorcovu.

Skvorcova je u petom kolu u minijaturi savladala Nikolinu Koljević i upisala četvrtu pobjedu.

Milović, Novikova i Skvorcova imaju po četiri poena, a njihovi međusobni dueli su već odigrani, a u međusobnim duelima sve šahistkinje imaju po jednu pobjedu i jedan poraz i gotovo je sigurno da će dodatni kriterijumi odlučiti pobjednicu šampionata, koji dugo godina nije donio ovako zanimljivu borbu.

"Danas su na programu šesto i sedmo kolo, a čini se da će sve opcije biti u igri dok ne bude odigran poslednji potez u Diplomatskoj kuli Kapital Plaza centra u Podgorici", saopštili su iz Šahovoskog saveza Crne Gore. 

Uzbudljivi završetak moguće je pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore, gdje je dostupno uživo praćenje partija.

Rezultati 4. kola: Novikova - Skvorcova 1-0, Popović - Milović A. 0-1, Maraš - Koljević 0-1, Mosurović - Ivanović 0-1, Đenđinović - Milović S. 0-1, Bajić - Katnić 0-1, Dževerdanović slobodna

Rezultati 5. kola: Milović A. - Novikova 1-0, Skvorcova - Koljević 1-0, Milović S. - Popović 0-1, Katnić - Maraš 1-0, Ivanović - Dževerdanović 1-0, Đenđinović - Bajić 1-0, Mosurović slobodna

Trenutna tabela: 1-3. Novikova, Milović, Skvorcova 4 4-7. Koljević, Popović, Ivanović, Katnić 3 8. Milović S. 2,5 9-10. Maraš, Đenđinović 2 11. Mosurović 1,5 12-13. Bajić, Dževerdanović 1.

Portal Analitika