Podgorica

Predsjednik Skupštine Glavnog grada

Suhih: Odgovoran potez Vodovoda, voda i treba da bude jeftinija

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih saopštio je da podržava najavu preduzeća Vodovod i kanalizacija da do 1. januara naredne godine smanji cijene usluga za 10 odsto. On navodi da se zakoni moraju poštovati. Na umanjenje cijena usluga Vodovod se odlučio nakon odluke Ustavnog suda o ukidanju cjenovnika koji je odbor direktora preduzeća donio 2011. godine.

Suhih: Odgovoran potez Vodovoda, voda i treba da bude jeftinija Foto: Pobjeda
DanIzvor

Prijedlog Vodovoda mora proći skupštinsku proceduru.

“Mi moramo poštovati zakonsku proceduru. Preduzeće je uvažilo trenutnu situaciju i ekonomsku i zdravstvenu i spustili su cijene za maksimalno koliko su imali obavezu. Svi znate da je u ovoj situaciji potrebno veće vođenje računa o higijeni što znači da je potrebna veća potrošnja vode. Na ovaj način poreduzeće daje minimalni doprinos sprečavanju širenja virusa”, navodi Suhih.

Suhih navodi da ne zna koliko će se smanjenje cijena vode odraziti na poslovanje preduzeća.

“Vjerovatno će se to odraziti na poslovanje preduzeća ali se nadam da će i preduzeće iz nekih unutrašnjih rezervi preduzeća uspjeti da to kompezuje i da nakon završetka i usvajanja novih cijena da neće doći do značajnijeg povećanja koje u trenutnoj ekonomskoj situaciji ne bi bilo previše popularno”, navodi Suhih.

S obzirom na to da prijedlog preduzeća Vodovod i kanalizacija mora proći skupštinsku proceduru, Suhih navodi da se sjednica Skupštine Glavnog grada može očekivati tokom ovog mjeseca.

“Skupštinski materijali pristužu tako da se sjednica gradskog parlamenta može očekivati tokom oktobra”, rekao je Suhih

Portal Analitika