Društvo

Rektorat

Studenti ETF UCG kao predavači i koorganizatori prve Inženjerske škole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom” u saradnji sa Američkim uglom organizuje prvu Inženjersku školu nauke u Pljevljima. Inženjerska škola nauke počeće u ponedeljak, 17.avgusta i trajaće do petka, 21.avgusta.

Studenti ETF UCG kao predavači i koorganizatori prve Inženjerske škole u Pljevljima Foto: Univerzitet Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kroz prijavu za učešće odabrano je najboljih 25 polaznika, sačinjenih od osnovaca završnog razreda, srednjoškolaca i brocoša Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore sa područja teritorije opštine Pljevlja. Kroz petodnevni program škole, polaznici će imati priliku da upoznaju istaknute studente Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji će kroz svoja predavanja i radionice prenijeti znanje i iskustvo mladim ljubiteljima nauke.

Tematska predavanja biće praćena i praktičnim radom polaznika sa predavačima i koordinatorima.

Cilj Inženjerske škole nauke je da mladima, pored znanja koje dobijaju u školama i na fakultetu, sa stanovišta studenata približi pojam inženjerskih nauka, upozna ih sa savremenim eksperimentalnim metodama koje se koriste na univerzitetima širom Evrope i upozna ih sa činjenicom koliko smo naukom okruženi i koliko je nauka bitna.

Elektrotehnicki fakultet UCG je pružio podršku organizatorima Inženjerske škole. Uprava Fakulteta podržava sve vannastavne aktivnosti studenata koje imaju za cilj promociju nauke i prenošenje stečenog znanja. Takođe, ovo smatramo pravim načinom da pomognemo razvoj Sjevera Crne Gore i proširilmo našu naučnu bazu. Sigurni smo da ce to rezultirati novim talentima koji ce se obrazovati na Elektrotehničkom fakultetu UCG i svoje znanje primijeniti upravo u sredini iz koje dolaze.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Mira_neregistrovani
13.08.2020. 13:52

Bas lijepo! Ovo valja I u druge gradove organizovati

2
0