Politika

Stranke tek počele sa izbornim aktivnostima, Pozitivna jedina zvanično saopštila ime nosioca

Izvor

Počeo je rok za predaju izbrnih lista partija ili koalcija koje će učestvovati na parlamentranim izborima 14. oktobra. Liste, koje moraju biti podržane potpisima skoro pet hiljada birača dostavvljaju Državnoj izbornoj komosiji do 19. septembra.

Narednih dana ne očekuje se dostavljhanje izbornih listi, jer je kod svih aktera izborne trke u toku izbor kandidata za poslanike.Tako je i u DPS-u, gdje se održavaju sjednice mjesnih odbora koje predlažu kandidate za poslanička mjesta na zajedničkoj listi sa SDP-om.. Narednih dana neće biti poznata ni izborna lista SNP-a, gdje su atkivnosti tek na početku.

Demokratski front kampanju počinje prvog septembra, do tada bi trebalo da bude poznato ko će činiti dio tog opozicionog saveza.

Ognjen Jovović kaže da se Front širi, do 25 ovog mjeseca čeka se da li že dio tog političkog saveza biti i Liberalna partija. Zbog toga je kaže Jovović rano za saopštavanje imena kandidata za poslanike. Najdalje su čini se odmakli u Pozitivnoj Crnoj Gori, gdje je pri kraju prikulčjanje potpisa. Pozitivna je jedina koja je do sada zvanično saopštila ime nosioca svoje izborne liste – biće to predsjendik Pozitivne Darko Pajović.

Ko će predviditi ostale liste za sada se samo spekulise. Kao nosioci najčešće se pominju lideri Milo Đukanović za koaliciju vladajućih stranaka, Srđan Milić za SNP-a i  Miodrag Lekić za DF.

Žarko Vujović

Portal Analitika