Košarka

Stodemajeru poginuo brat, pravi pauzu

Izvor

Superstar Niksa će propuštiti nekoliko utakmica tim iz Njujorka pošto je otputovao na Floridu đe je stradao njegov 35-godišnji brat Hejzel. On je poginuo u poneđeljak ujutru kada se sa svojim SUV-om zakucao u prikolicu kamiona na autoputu. Policija je saopštila da Hejzel nije imao vezan pojas i da je poginuo na licu mjesta. Amare ima još tri brata i tri sestre.

Stodemajer će sigurno propuštiti meč Niksa sa Juta Džezom u poneđeljak veče, a trener Majk D'Entoni je izjavio Amare može da uzme vremena koliko god mu treba. Nakon Jute, Niksi putuju u Vašington đe će u srijedu igrati za Vizardsima, a onda će u petak biti domaćini Los Anđeles Lejkersima u "Medison Skver Gardenu".

"Znam koliko je bio blizak sa bratom. Saosjećam sa njim. On obožava svoju porodicu i radi veliki posao održavajući sve veze. Ovo je veoma težak trenutak za njega", izjavio je D'Entoni koji je sa Amareom komunicirao putem SMS poruka, ali još nije razgovarao sa svojim krilnim centrom.

Amare Stodemajer je rođen na Floridi, u oblasti Lejk Vels u centralnom dijelu ove savezne američke države. U NBA ligu je stigao pravo iz srednje škole.

Portal Analitika