Abiznis

Poziv visokoškolcima za program stručnog osposobljavanja

Steknite radno iskustvo i sve potrebne vještine na Portalu Analitika

Portal Analitika otvorio je tri pozicije u sklopu programa stručnog osposobljavanja - dva mjesta na poziciji novinara/ke pripravnika i pripravnika/ce u marketingu.

Steknite radno iskustvo i sve potrebne vještine na Portalu Analitika Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Poziv je upućen svim zainteresovanim visokoškolcima, koji ispunjavaju uslove prijave na programu stručnog osposobljavanja, a koji žele da svoje prve radne korake steknu u redakciji jednog od najuticajnijih informativnih portala u Crnoj Gori.

Odabrani kandidati, radom u redakciji Analitike imaće priliku da u pozitivnoj radnoj atmosferi steknu svoje prvo radno iskustvo, kao i da nauče sve potrebne vještine koje će im pomoći da se stručno usavrše na pravi način, u skladu sa svim profesionalnim standardima.

Zainteresovani visokoškolci koji žele da pripravnički odrade u našoj redakciji, u oblasti novinarstva ili marketinga, prijavu mogu ispuniti na sajtu e-uprave, putem OVOG LINKA.

Podsjetimo, pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem, koje nemaju radno iskustvo i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje CG.

Stručno osposobljavanje traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci, i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Cilj stručnog osposobljavanja je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada, kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija.

Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike.

Portal Analitika