Društvo

"Na ovaj način se značajno povećava sigurnost odgovornih učesnika u saobraćaju"

Stanić: Hitno nabaviti stacionarne radarske sisteme

Podatak da će broj smrtno stradalih na crnogorskih putevima ove godine biti najveći u protekloj deceniji morao bi zabrinuti sve u našoj zemlji, kazao je šef Medijskog tima SDP-a Mirko Stanić.

Stanić: Hitno nabaviti stacionarne radarske sisteme Foto: SDP
Portal AnalitikaIzvor

Stanić podsjeća da je za 11 mjeseci poginulo 68 naših sugrađana, dok se broj teško povrijeđenih mjeri stotinama. Zbog toga je, kako ističe, nužno sprovesti svaku moguću mjeru kako bi se ovaj crni talas prekinuo.

“Klub poslanika Socijaldemokratske partije u Skupštini Crne Gore će zbog toga amandmanski tražiti da se u budžetu za 2023. godinu obezbijedi iznos od 2.2 miliona eura koji je potreban za nabavku i instaliranje stacionarnih radarskih sistema, a što tražimo već 6 godina”, naveo je Stanić.

Kako dodaje, Crna Gora je jedina zemlja regiona koja nema sistem stacionarnih radara koji višestruko pomaže saobraćajnoj policiji u kontroli saobraćaja posebno tokom turističke sezone. Svjedoci smo brojnih saobraćajnih nesreća u kojima je samo u oktobru stradalo 11 ljudi.

“Stacionarni radarski sistemi bi se prioritetno postavili u područjima gradskih naselja u blizini škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, a na magistralnim putevima na mjestima na kojima su česte saobraćajne nezgode. Na ovaj način se značajno povećava sigurnost odgovornih učesnika u saobraćaju, dok se vrši dodatno sankcionisanje bahatih vozača koji svojim ponašanjem ugrožavaju živote i imovinu građana. Uvođenjem ovih sistema bi se smanjila potreba i za prisustvom većeg broja saobraćajnih policajaca, čime bi se u kratkom periodu izvršile uštede u budžetu”, poručio je Stanić.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r razvaljot_neregistrovani
01.12.2022. 12:49

I u civiliziranijim zemljama ti sistemi su bili meta vandalizma . Vozaci su im se " svetili " tako sto bi ih recimo prefarbali sprejem tako da "oslijepe" ili ih razbijali . U CG zoru nece docekati .

1
0