Region

MUP Srbije

Šta govore snimci razgovora klana Veljka Belivuka

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić potvrdio je da u snimku razgovora koji je sinoć objavljen na TV Pink, jedan od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka Marko Andrić Kuzman čita njegove poruke sa skremblovanog telefona.

Šta govore snimci razgovora klana Veljka Belivuka Foto: arhiva
TanjugIzvor

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi „da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla”.

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande „Pink panteri”. Andrić inače još nije uhapšen, ali se protiv njega vodi istraga za pripadništvo Belivukovoj grupi, teško ubistvo i preprodaju droge.

Govoreći o suspenziji načelnika Policijske uprave Novi Sad kojem je oduzeto oružje i policijska značka, Pušić je rekao da to nema direktne veze sa akcijom oko Belivukove grupe.

On je pojasnio da ima indirektne veze, jer je novi ministar policije tražio da se identifikuju sve sumnjive veze sa osobama iz kriminogenih krugova sa ljudima iz MUP-a.

„Ako se te veze potvrde i skupi dovoljno dokaza da je prekršen zakon, onda Sektor unutrašnje kontrole preduzima mjere iz svoje nadležnosti”, rekao je Pušić u emisiji „Hit tvit” na TV Pink, prenosi Tanjug.

Portal Analitika