Abiznis

Srzentić - Gandel: Posvećeni smo unapređenju i optimizaciji procesa u upravi

„Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija ima važnu misiju na evropskom putu Crne Gore i u punom kapacitetu je posvećeno unapređenju i optimizaciji procesa unutar same uprave. Posvećana sam stvaranju organizacije koja će na najbolji i najoptimalniji način odgovoriti ovim obavezama, a u centru svake transformacije je građanin. Javna uprava treba da, u svakom segmentu, bude usmjerena na potrebe i rješavanje problema sa kojima se građani suočavaju“ – kazala je ministarka Tamara Srzentić koja se danas sastala sa ambasadorom Slovačke Republike, Borisom Gandelom.

Srzentić - Gandel: Posvećeni smo unapređenju i optimizaciji procesa u upravi Foto: PR Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka Srzentić saopštila je da je Vlada Crne Gore posvećena ispunjavanju obaveza iz svoje evropske agende, te da su u tom procesu jako važna iskustva i naučene lekcije drugih država koje su prošle taj put. 

Ona je, takođe, upoznala ambasadora sa predstojećim aktivnostima u oblasti reforme javne uprave i pozvala da u narednom periodu definišu konkretne i praktične oblike saradnje.

„Slovačka Republika snažno i u kontinuitetu podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i politiku proširenja EU“ – kazao je ambasador Boris Gandel.

Ambasador Gandel je kazao da je Slovačka spremna da na svim nivoima pruži političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU, a pogotovo u oblasti razvoja e-Uprave i digitalne transformacije javne uprave, imajući u vidu slovačka iskustva u ovoj oblasti.

Sagovornici su ocijenili da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje u mnogim oblastima reforme javne uprave.

Portal Analitika