Politika

Srpska sloga: Ranko Kadić da pojasni stav DSS-a

Izvor

- Javnost je upoznata da Srpske sloga nije pristala na ultimatum DSS-a da Ranko Kadić bude nosilac liste bloka srpski stranaka. Nakon odluke Glavnog odbora DSS-a koja nema koncizni karakter, mi i dalje ne znamo što je stav te stranke, sem što raspolažemo preširokim i nedefinisanim medijskim informacijama o potrebi, ''opozicione koalicije'' ne znajući da li se taj stav DSS-a odnosi na Srpsku slogu ili Demokratski front. Ukoliko DSS pristupa našoj koaliciji, iz te stranke mogu kandiduju svoje legitimne predloge, kazao je Dedeić za Portal Analitika.

Glavni odbor Demokratske srpske stranke odlučio je juče da odgodi za nedjelju dana odluku u vezi naćina nastupa na predstojećim paralmetarnim izborima, koji će se održati sredinom oktobra. Koalicija Srpska sloga ima naš predlog i na njima je da se izjasne, navedeno je u saopštenju izdatom nakon sjednice GO DSS.

Dedeić kaže da su nejasne još najmanje dvije stvari.

- Prije svega, nejasnio je da li inicijativa za povratak DSS-a u pregovore znači bezuslovno pristupanje našem savezu. Za stav o tome nije potrebna filosofija, već odgovor,, da "ili,, ne".

I nejasno je da li je DSS korigovao ultimatum kojim traži prvo mjesto na listi isključivo za Ranka Kadića. Neko ko nije konstituent, a ultimativno traži, kao spoljni faktor, raspravu o svom prijedlogu, ne može očekivati ​​pozitivan odgovor.

Nakon pristupanja DSS-a koaliciji slijedi podnošenje njihovog zahtjeva, pa rasprava kao i o svakom drugom predlogu aktuelnih konstituenata bez obzira na to da li su u pitanju političke stranke, nevladine organizacije ili pojedinci. Za kandidovanje zahtjeva najmanje je bitna snaga predlagača, bitno je da su predlagači u Srpskoj slozi i da su slobodni ljudi. Na kraju, kome odgovara, potpisati će konačni koalicioni sporazum sa svima koji pristupe koaliciji Srpska sloga. Ko neće - Bog mu dao svaki napredak kao da je s nama!

Srpska sloga, u svakom slučaju, ulazi u parlament s ciljem da štiti interese srpske naroda u najvišem zakonodavnom domu. Rasipanja glasova nema, izuzimajući malobrojne Srbe koji će glasajući za Demokratski front glasati protiv sebe, zaključio je Dedeić.

Portal Analitika