Politika

Srpska sloga: Lekić sa Antonijem ložio badnjake na Cetinju 1995. godine

Izvor

- Miodrag Lekić, vidno nervozan, grdno griješi ako misli da je iko iz Srpske sloge njega i njegove koalicione saborce, stare pripadnike fronta za stvaranje tzv. crnogorske pravoslavne crkve, optužio za izdaju srpstva. Umjesto toga neka Lekić objasni Srbima da li je prljava nacionalistička kampanja naše podsjećanje na 1995. godinu kada je Lekić sa raščinjenim Antonijem ložio tzv. crnogorske badnjake na Cetinju, ocijenjeno iz Srpske sloge.

Ili njegova izjava da se Jadransko more preimenuje u crnogorsko. Čudi nas da se na ovu prozivku odaziva Lekić a ne Andrija Mandić, jer se Lekić nikada nije deklarisao kao Srbin, pa s toga i ne može biti izdajnik srpskog naroda. On je zapravo jedan od najautentičnijih predstavnika onih Crnogoraca, koji su utrli put kreiranju državne politike Crne Gore, koja državotvorni srpski narod otvoreno diskriminiše. Dokaz tome je njegov jučerašnji govor pred polupraznom salom u Beranama gdje on borbu Srba za ostvarenje elementarnih nacionalnih i ljudskih prava naziva prljavom nacionalističkom igrom, kazao je kandidat za poslanika i član Glavnog odbora Srpske liste Željko Bugarin.

Naše kritike su upućene onima koji se još uvijek deklarišu kao Srbi, a politički su angažovani u tzv. DF, čiji je suštinski politički program definitivna asimilacija srpskog naroda u Crnoj Gori. Cijeli paradoks i jeste u tome što ovaj antisprpski projekat oni pokušavaju da realizuju glasovima Srba. Zar Srbima nije dovoljna opomena to što u DF glavnu riječ vodi partija i njeni ideolozi, koji su najodgovorniji za donošenje antisprskog Ustava. Sa plaćenih oglasa tog tzv. DF juče se slikom i riječju oglasio bivši visoki komunistički rukovodilac Nenad Bućin, sličnim porukama poput one Lekićve iz Berana. Bolje bi bilo radi Srba, koji su namjrni da glasaju taj antisrpski front, da su objavili Bućinov govor nad srušenom Njegoševom kapelom iz 1974 godine, kada je otvarao Meštrovićev mauzelej na Lovćenu.

Zato mi opominjemo Srbe da svojim glasovima ne omoguće novu prevaru, poput one iz 2006. godine, kada je Medojević, sa svojim Pokretom za promjene, presudno uticao na donošenje Ustava, kojim je trajno diskriminisan srpski narod u Crnoj Gori.

Lekiću mora biti jasno da država koja ne reaguje na toliko očiglednu diskriminaciju jednog naroda, ne može biti stabilna. Naročito ako se Srbi u Crnoj Gori, kako to javno čini medijski sponzor Demokratskog fronta Miodrag Perović, po uzoru na ideologe velikohrvatskog nacionalnog projekta, tretiraju kao politička a ne nacionalna grupacija, koristeći ozloglašeni termin „politički Srbi“

Zato još jednom pozivamo ‘’vojvodu Andriju Mandića da objasni Srbima kako je i zašto njegovu partiju pretvorio u pješadiju Miraševih jurišnika’’, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika