Politika

Srpska lista poziva DSS da „urazumi lidera” i pristupi Srpskoj slozi

Izvor

„Slijedi period kada će još neke političke partije sa državnog i lokalnog nivoa pristupiti Srpskoj slozi. a isto to uradiće i relevantne nevladine organizacije i pojedinci koji dijele naše programske vrijednosti,” stoji u dopisu koji je Srpska lista poslala Portalu Analitika, uz konstataciju da su „oni koji danas čine Srpsku slogu takođe bezuslovno i sa dobrom voljom formirali savez koji se bori za prava srpskog naroda”.

Srpska lista želi DSS-u da „urazumi lidera” i „bratski i sa najboljom namjerom”, kako stoji u dopisu, očekuje ulazak DSS-a u Srpsku slogu, „svjesni da je biračkom tijelu te stranke svakako mjesto tamo gdje su Srbi i sloga”.

“Srpska lista će, u znak dobre volje, prećutati brojne besmislice i kontradiktornosti Ranka Kadića koje je naručeno saopštio u partijskom dnevnom glasniku NSD-a. Ipak, podsjetićemo ga da se sa Srpskom listom ponegdje i izmjerio, recimo u Herceg Novom, koji je najjače uporište DSS-a u crnogorskoj državi, grad u koje je DSS osnovan. Tamo je svježe obnovljena Srpska lista bila više nego duplo jača od DSS-a.

Kadić bi morao da se konačno usaglasi sa sobom – navodno mu smeta borba Srpske liste za korišćenje mogućnosti iz člana 79 Ustava.

Istovremeno, Kadić preklinje radikale punih mjesec dana za koaliciju, iako su radikali Šešeljevom Deklaracinom otvoreno zalažu za manjinska prava Srba.

Dakle, Kadiću – ucjene i dnevna lutanja koje uzrokuje nedostatak lične ideologije – ne prolaze.

Glavni odbor DSS-a uvjereni smo, između Demokratskog fronta u kome su i članovi tzv. Crnogorske pravoslavne crkve, sa jedne, i Srpske sloge, sa druge strane, biraće braću i istomišljenike, sve na uštrb nečije sujete”, navodi Srpska lista.

Portal Analitika