Politika

Srpska lista i Narodna stranka u Srpskom bloku

Izvor

,,Očekuju nas naredne sedmice razgovori o programskoj platformi sa svim zainteresovanim strukturama za formiranje Srpskog bloka, ne samo sa NS, nego i sa drugima. Nakon toga slijedi tehnički proces prikupljanja potpisa i predaja liste na državnim i lokalnih listi na izborima u tri grada”, kazao je Dedeić.

On je najavio da će Srpska lista razgovarati sa Otadžbinskom srpskom strankom o njenom angažmanu na listi Srpskog bloka. Predsjednik Srpske liste kaže i da su NS i SL juče imale korisne konsultacije i sa liderom Srpskog narodnog vijeća Momčilom Vukanovićem oko učešća te organizacije u Srpskom bloku.

Upitan kakav je odnos SL prema Demokratskoj srpskoj stranci Ranka Kadića, Dedeić je kazao da je obaviješten da je DSS na nedavnom sjednici Predsjedništva donijela odluku da ne ide u koaliciju sa SL.

,,Mi smo tu odluku DSS-a primili k znanju i poštujemo je, čime je DSS u velikoj mjeri sebe diskvalifikovao za ove razgovore. Ipak, javno im poručujem da ukoliko racionalizuju svoje djelovanje, imaju svoje mjesto u Srpskom bloku. SL će im pružiti ruku i zaboravićemo Kadićeva lobiranja protiv nas kod radikala, i to nakon što smo sa radikalima sklopili savez, i šurovanje sa Demokratskim frontom čiji se ideolog Nebojša Medojević zalaže za integraciju crnogorske države u NATO pakt”, saopštio je lider SL.

Podsjetimo, Srpska lista je u startu formirala savez sa radikalima Vojislava Šešelja i sa njima udruženo nastupa u pregovorima sa ostalim subjektima koji su se priključili priči o formiranju Srpskog bloka.

Portal Analitika