Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • "Srce bira Dragoljuba Đuričića": Trka sjećanja na legendarnog crnogorskog bubnjara u Herceg Novom

Ruta trke, koja će biti održana 7. maja, prolazi pored njegove kuće

"Srce bira Dragoljuba Đuričića": Trka sjećanja na legendarnog crnogorskog bubnjara u Herceg Novom

Prva trka sjećanja, pod nazivom „Srce bira Dragoljuba Đuričića“, biće održana 7. maja u Herceg Novom, dvije godine nakon smrti legendarnog crnogorskog bubnjara Dragoljuba Đuričića. 

"Srce bira Dragoljuba Đuričića": Trka sjećanja na legendarnog crnogorskog bubnjara u Herceg Novom Foto: Foto: Privatna arhiva/Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz Opštine Herceg Novi, u manifestaciju uključen je i Triatlon klub, profesori Muzičke škole sa učenicima dobošarima kao i brojne poznate ličnosti. Idejni pokretač je novinarka Viktorija Samardžić.

„Kako je Dragoljub odrastao u Herceg Novom, simbolično smo odredili rutu trke koja prolazi pored njegove kuće. Poštovaoci lika i djela, prvog vikenda u maju prošetaće/istrčaće kroz grad u znak sjećanja na njega. Start trke je kod nadvožnjaka kod autobuske stanice Herceg Novi. A na „cilju“ koji se nalazi u gradskoj luci Škver biće organizovan program i radionice za djecu. Očekuju vas i mnoga iznenađenja. Dođite i provedite predivan, prepun emocija i nezaboravan vikend u Herceg Novom“, najavljuju organizatori.

Podsjećanja radi, Dragoljub Đuričić je bio član bendova YU grupa, Leb i sol i Kerber, kao član pratećih bendova Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića i drugih.

Organizator događaja je Opština Herceg Novi. 

Portal Analitika