Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Šehović: Srbija vakcinisala populaciju skoro kao čitava Crna Gora, mi ne znamo kad vakcine stižu

Odgovorio potpredsjedniku SNP Draganu Ivanoviću

Šehović: Srbija vakcinisala populaciju skoro kao čitava Crna Gora, mi ne znamo kad vakcine stižu

Kašnjenje vakcina je notorna činjenica, jer dok je Srbija vakcinisala za nekoliko dana populaciju skoro kao čitava Crna Gora, Crna Gora ne zna ni kad vakcine stižu - odgovorio je potpredsjednik SD Damir Šehović na navode potpredsjednika SNP Dragana Ivanovića da su zlonamjerni i uznemiravajući navodi o tome da nema još vakcina i da je nabavka ljekova ugrožena od Vlade.

Šehović: Srbija vakcinisala populaciju skoro kao čitava Crna Gora, mi ne znamo kad vakcine stižu Foto: Foto: SD
Portal AnalitikaIzvor

- Što se tiče mogućih problema sa nabavkom ljekova, na to nije građane Crne Gore upozorio samo Damir Šehović već i jedina za to mjerodavna institucija - Fond za zdravstveno osiguranje, u šta se svako prostim listanjem portala danas mogao uvjeriti. Ili možda gospodin Ivanović misli da je Fond zlonamjeran i da namjerno bez ikakve potrebe uznemirava javnost - upitao je Šehović.

Kazao je da ne zna ko piše saopšenja gospodine Ivanoviću, ali mu je poručio da ne brani više ministarku zdravlja (Jelenu Borovinić Bojović) formulacijom da "prema vašim informacijama vakcine stižu naredne nedjelje".

- To znači gospodine Ivanoviću da je jedna politička partija upravo nekakvim "svojim nezvaničnim informacijama" zvanično obavijestila građane o tome kad stižu njihove vakcine, a ne Ministarstvo zdravlja. Kad je već SNP bolje informisan faktor predlažem da gospodin Ivanović, kao neko ko je informisaniji od resora čija je to nadležnost, bude ministar zdravlja - kazao je Šehović.

Bolje, kako je rekao, da više ne brane jedni druge".

- To u nedostatku argumenata najčešće nevješto radite. A o prosvjeti ću, uz dužno poštovanje prema gospodinu Ivanoviću, ipak sa nekim drugim, kompetentnijim i mjerodavnijim za tu oblast - zaključio je Šehović.

Portal Analitika