Region

Srbija: Snažna oluja uništila stubove dalekovoda, bez struje oko 11.000 potrošača na teritoriji Šida

Oko 11.000 potrošača na prostoru Šida ostalo je bez struje zbog oštećenja na dalekovodu Sremska Mitrovica - Šid, usljed jakog nevremena, saopšteno je iz Elektromreže Srbije (EMS).

Srbija: Snažna oluja uništila stubove dalekovoda, bez struje oko 11.000 potrošača na teritoriji Šida Foto: EMS
N1Izvor

EMS je saopštio da je, usljed jakog nevremena, danas u 16:31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid.

Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno prema raspoloživim informacijama oko 11.000 mernih mjesta, dodaje se u saopštenju. Navodi se i da, nažalost, nema mogućnosti napajanja konzuma TS Šid sa niženaponske strane.

Sve ekipe EMS AD su na terenu i radiće tokom cijele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba, poručuje se u saopštenju.

EMS dodaje i da je o ovome obavijestio sve nadležne organe i zamolio za pomoć u obezbjeđivanju agregata za stanovništvo.

Iz EMS-a podsjećaju da je dalekovod Šid-Nijemci od ranije neraspoloživ zbog pada više dalekovodnih stubova sa hrvatske strane, što je u ovom slučaju dodatna otežavajuća okolnost.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L Lol_neregistrovani
23.09.2023. 18:42

Biće sad Crvenocubi na TV da objasni

4
0