Region

Srbija: Reli vozač uletio u publiku - troje preminulo, uhapšene tri osobe

Izvor

Nikola Trišić iz Bajine Bašte umro je na putu do bolnice, dok je Dragiša Jakovljević preminuo u užičkoj bolnici. Jovana Trišić (27) sa teškim povredama glave je iz užičke bolnice hitno prebačena u Beograd. Poslije višečasovne borbe za njen život, nesrećna djevojka je podlegla povredama.

Kako je Tanjugu ranije rekla dežurni anesteziolog u bolnici u Užicu dr Jelena Raković-Radivojević, sin nastradalog Jakovljevića Stefan Jakovljević (17) zbrinut je na odjeljenju dječje hirurgije i nalazi se van životne opasnosti.

Nesreća se dogodila oko 12.30 časova na trci u kojoj je učestvovalo oko 60 takmičara uglavnom iz regiona. Vozač Branimir Simić iz Bjeljine na oko 500 metara od cilja, kod Jasikovice, u desnoj krivini je izgubio kontrolu nad vozilom i uletio u publiku. Međunarodna brdska trka "Tara 2012" prekinuta je kada je vozač Branimir Simić iz Bosne i Hercegovine izgubio kontolu nad automobilom i uletio u publiku.

Troje uhapšeno nakon saslušanja

Kako „Blic“ nezvanično saznaje iz pouzdanih izvora, policija je, poslije saslušanja organizatora trke „Tara 2012“ uhapsila tri lica čija imena nijesu saopštena.

Mjera zadržavanja određena je direktoru trke (BiH), njegovom pomoćniku za bezbjednost (Srbija) i predsjedniku sportske komisije (BiH).

Svoj trojici stavljeno je na teret teško djelo protiv opšte sigurnosti pod sumnjom da nisu ispoštovali propisane bezbjednosne uslove.

Simić: Sve bilo preduzeto da se trka obezbijedi

Predstavnik auto-kluba "Balkan", organizatora trke "Tara 2012", Dragan Simić izjavio je danas da je sve bilo preduzeto da se trka obezbijedi i da je publika bila uklonjena sa nebezbjednih mjesta, na kojima je bio pojačan broj redara.

- Prije nego što je trka puštena, pomjereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da istražujemo zbog čega je neko bio na tom mjestu i izaći ćemo kasnije sa tim u javnost - rekao je Simić RTS-u.

Portal Analitika