Region

Osijek: Dogovor o regionalnom centru za borbu protiv kriminala

Izvor

"U okviru tog centra biće formirani zajednički operativni timovi za istrage u koji će biti uključeni i tužioci", rekao je Karamarko na konferenciji za novinare u Osijeku nakon sastanka sa Dačićem, prenosi Blic.

 Karamarko je istakao da se nada da će taj centar biti osnovan u narednih nekoliko mjeseci.

"Građani Srbije i Hrvatske zaslužuju da budu bezbjedni a na našim ministarstvima je da to i urade", rekao je Karamarko i ukazao da organizovani kriminal "ne poznaje granice".

 Dačić je rekao da će naredne sedmice biti određeni predstavnici dva ministarstava unutrašnjih poslova koji će biti zaduženi za osnivanje centra.

Prvo će biti stvoren pravni okvir a potom će biti određena i finansijska sredstava za taj centar, rekao je Dačić i dodao da će u okviru tog centra biti obavljana zajednička procjena ugroženosti dvije zemlje od organizovanog kriminala.

 "Napravićemo zajedničke baze podataka o kriminalnim grupama kako bismo ih pratili i sakupljali dokaze o njihovim aktivnostima radi hapšenja", rekao je Dačić.

 Dačić je podsjetio da danas počinje primjena sporazuma o policijskoj saradnji Srbije i Hrvatske koji, kako je naveo, omogućava bolju razmjenu informacija o kriminalnim grupama. Karamarko i Dačić su ocijenili da je saradnja policija dvije zemlje odlična.

Portal Analitika