Fudbal

Primitivizam najgore vrste uoči i tokom utakmice 14. kola Meridianbet 1. CFL pod Malim brdom

Sramota Petrovca

Užasne slike pod Malim brdom, umjesto sporta i fudbala – primitivizam najgore vrste, sramotna ikonografija i repertoar pjesama koje su u drugi plan bacile prvenstvenu utakmicu 14. kola Meridijanbet 1.CFL između Petrovca i Jezera iz Plava.

Sramota Petrovca Foto: UGC
Jovan Terzić
Jovan TerzićAutor
PobjedaIzvor

Nakon meča ne priča se o golovima, driblinzima, asistencijama, niti o pobjedi domaćina na svom terenu koja se čekala čak tri mjeseca. Tema je nešto mnogo gore – nacional-šovinističko orgijanje, bezobrazne, podle i provokativne melodije koje su se sa razglasa orile stadionom, a koje sada kruže društvenim mrežama.

Sportska manifestacija i teren još jednom su se pretvorili u jeftino politikanstvo. Gosti iz Plava dočekani su uz četničke pjesme i velikom trobojkom koja je uklonjena na zahtjev delegate Milorada Petkovića iz Nikšića, a zbog koje je duel kasnio nekoliko minuta. Sportska Crna Gora postala je poligon i za ovakve, sramotne, igre.

Fudbalski savez Crne Gore još se nije oglasio povodom nemilog događaja pod Malim brdom, a kako saznajemo danas bi trebalo da zauzme stav nakon zasijedanja komisija koje vode brigu o takmičenju u našoj najelitnijoj ligi.

Iz FK Jezero su za ,,Antenu M“ prokomentarisali ,,gostoprimstvo“ pod Malim brdom.

"Izražavamo duboko žaljenje zbog toga što smo neposredno pred početak, ali i tokom fudbalske utakmice Petrovac – Jezero, svjedočili scenama za koje smo sigurni da im nije mjesto na sportskim manifestacijama. Svi donosioci odluka bi, shodno svojim ovlaštenjima, morali da daju potreban doprinos da se ovakva, u najmanju ruku nesportska praksa, ne ponavlja", piše u saopštenju u kojem se dalje navodi.

Naš klub je uvijek bio, ali i danas može da bude primjer svima drugima kako se, bez upliva politike i bilo kojeg drugog neprimjerenog sadržaja, može sportski navijati za svoj klub. Uostalom, zahvaljujući takvoj čistoj i iskrenoj emociji, opstajemo i bilježimo uspjehe sve vrijeme, kazali su iz FK Jezero.

Svojevrsni skandal u režiji ,,dobre stare“ neočetničke klike ,,srpskog sveta“ u Crnoj Gori. A režiseri nemilih scena pod Malim brdom treba da znaju, ako već vole i prate fudbal, da u ekipi Jezera u subotnjem meču protiv Petrovca nije bilo nijednog igrača iz Plava. Momci koji su dočekani ,,na nož“ sa ružnom ikonografijom šovinističkim pjesmana potiču iz Berana, Podgorice, Bijelog Polja, Tuzi… Sa klupe ih je predvodio Rade Petrović iz Podgorice. Poslije svega viđenog u subotu, ostaće zapamćena sramota Petrovca.

Na kraju, ako ikoga više i zanima, Petrovac je dobio utakmicu rezultatom – 2:1.

Ljekar FK Jezero: Sve je bilo pripremljeno, od muzike do toga ko da nas bije
26
Ljekar FK Jezero: Sve je bilo pripremljeno, od muzike…
31.10.2022 20:51

 

Portal Analitika