Društvo

Specijalno izdanje UCS „Krstaš“-školske sveske na poklon

Izvor

Tom prilikom članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“, 60–oro djece iz Lovćenca i Feketića, dobilo je na poklon komplete školskog pribora od Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš“.

Školske sveske su specijalno izdanje UCS „Krstaš“ i  posvećene su, u jednoj verziji  Petru II Petroviću Njegošu, a u drugoj crnogorskoj princezi Kseniji Petrović.

Poželjevši djeci puno uspjeha u narednoj školskoj godini, Nenad Stevović  je istakao da su dosadašnje aktivnosti Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“ na ponos cjelokupne nacionalne zajednice Crnogoraca u Srbiji.

CKPD „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca je svoje djelovanje bazirala na rad sa djecom školskog uzrasta i bavi se prepoznavanjem, njegovanjem i prezentovanjem crnogorske tradicionalne kulture. Sa djecom radi stručni tim koji čine prosvjetni radnici  iz crnogorske zajednice, a svoje aktivnosti obavljaju u prostoru Crnogorskog kulturnog centra u kojem se nalazi opremljena učionica, radionica, izložbena sala i sala za vježbanje.

26sv1
Portal Analitika