Politika

Mandatar sinoć neformalno razgovarao sa predsjednikom države o formiranju vlade

Spajić vjeruje da Milatović ima uticaj na neposlušne poslanice, SNP dobila još bolju ponudu

Milatović zamjera Miloviću konstantne napade na njega uključujući i onaj na njegovog savjetnika za bezbjednost Dejana Vukšića. Vlada bi mogla biti dogovorena do 20. septembra, kažu izvori iz PES-a

Spajić vjeruje da Milatović ima uticaj na neposlušne poslanice, SNP dobila još bolju ponudu Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Lider Pokreta ,,Evropa sad“ i mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić sastao se sinoć sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, koji je i zamjenik predsjednika PES-a. Kako piše Pobjeda, detalji sastanka nijesu poznati javnosti, ali njihovi izvori iz PES-a kazali su da je razgovarano o obezbjeđivanju podrške za vladu kroz “pacifikovanje neposlušnih poslanica Pejović i Ćinćur” koje kontroliše predsjednik države, ali i o javnim stavovima Andreja Milovića, koji predvodi dio podgoričkog odbora koji je u sukobu sa Milatovićem.

Milatović je 10. avgusta dao Spajiću mandat za sastav vlade, ali mandatar još nije obezbijedio potrebnu većinu za vladu.

“Spajić vjeruje da Milatović ima uticaj na neposlušne poslanice. Osim toga, Milatović zamjera Andreju Miloviću konstantne napade na njega uključujući i onaj na njegovog savjetnika za bezbjednost Dejana Vukšića. Sve su to bile teme sastanka”, rekao je izvor koji Pobjedi sinoć nije mogao da se izjasni da li je sastanak bio uspješan ili ne.

Kako saznaje taj list, SNP je, zbog uloge u formiranju većine od 41 poslanika za izbor nove vlade, podigla sebi cijenu u pregovorima o formiranju vlasti. Inovirana ponuda Spajića saopštena krajem prošle sedmice za Jokovića je bila potpredsjedničko mjesto za regionalni razvoj i jedno jako ministarstvo da bi se trenutno baratalo sa potpredsjedničkim mjestom i dva resora od kojih je jedno fundamentalno.

Izvori iz PES-a tvrde da bi vlada mogla biti dogovorena do 20. septembra.

“To je novi interni rok koji je postavio mandatar Spajić” saopštenoje iz te partije.

Juče je i M portal izvijestio da je, prema njihovim saznanjima, Milatović tražio Spajiću dva ministarska mjesta u zamjenu za dva poslanička glasa iz kvote PES-a koja su Spajiću neophodna kako bi njegov kabinet u Skupštini dobio potrebnu podršku. 

Prema izvorima iz PES-a, jedno od dva ministarstva koje Milatović traži od Spajića je Ministarstvo ekonomije, a na toj poziciji će, ukoliko mandatar prihvati ovaj prijedlog, biti Nebojša Vuksanović, koji je bio nosilac liste SNP na proteklim lokalnim izborima u Podgorici, a nedavno je napustio tu partiju. O svojim zahtjevima Milatović je sinoć obavijestio Spajića pismom.


Portal Analitika

Komentari (10)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bozo_neregistrovani
07.09.2023. 08:06

Tuzna i mracna vremena za Crnu Goru.

17
0
N Nency_neregistrovani
07.09.2023. 06:18

Znači,ako se uspiju dogovoriti oko rasparčavanja 🇲🇪 onda ćemo dobiti vladu...jad i bijeda...tražili ste -gledajte❗

28
1
p putokaz_neregistrovani
07.09.2023. 05:55

očigledno da se moraju vratiti pare Vučju koje je uložio u izbore. Ništa nije džabe, sve se vratiti mora. Idraju se s našim životima i državom. Šteta što Nušić i Živko nisu živi bilo bi komedije.

24
0
G Garfangel_neregistrovani
07.09.2023. 05:36

Spajiću ako popustiš Milatovicu i daš ministarvo ekonomije, pakuj kofere i via Tokio.

33
1
K Kanela_neregistrovani
07.09.2023. 05:35

Predsjednik države ucjenjuje i bavi se političkom trgovinom u partiji kojoj"pripada" za partiju koju će da formira??? Da li je to normalno?Kakav predsjednik takva država.Oni koji su ga glasali su gori od njega.

44
2
Y Yuga_neregistrovani
07.09.2023. 05:19

Predsjednik države se bavi trgovinom i to u partiji kojoj "pripada".Ubacuje kadar koji će činiti novu,njegovu" partiju.Milatović hoće kontrolu ministarstva da bi nas nas lakše prodao,uz SNP Vučko vlada. Spajiću ako prihvatiš uskoro te nema na političkoj sceni.To ti je sigurno.

41
1
K Karadag
07.09.2023. 05:14

ajde sastavljajte vladu politicke prostitutke.Kako vas vise stid nije..

45
2
N Nency_neregistrovani
07.09.2023. 06:21

@Karadag Ovo je malo žešća prostitucija,a znamo ko će naj...ati!Fujjj❗

24
0
c cg12__neregistrovani
07.09.2023. 07:24

@Karadag ove su se k..debelo i sa zadovoljstvom prodale ali su veće one koje su ih za šaku obećanih eura glasale

16
0
K Kapito_neregistrovani
07.09.2023. 09:06

@cg12__neregistrovani Oni sto su ih " glasali" vecinom i nijesu iz CG. Zato su kamere na granicu bile ugasene.

3
0