Politika

Konsultacije u susret sastanka sa Jensom Stoltenbergom u Skoplju

Spajić sa ambasadorima Hrvatske i S. Makedonije: Odnosi osnaženi članstvom u NATO

U susret učešću na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u Skoplju, predsjednik Vlade Milojko Spajić održao je danas konsultacije sa ambasadorima Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije.

Spajić sa ambasadorima Hrvatske i S. Makedonije: Odnosi osnaženi članstvom u NATO Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Crna Gora je posvećena unaprjeđenju regionalne saradnje, a jedan od prioriteta Vlade u narednom periodu biće jačanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa. Odnosi sa Hrvatskom i Sjevernom Makedonijom dodatno su osnaženi savezništvom u okviru Sjevernoatlantske alijanse, zaključak je današnjih konsultacija“, naveli su iz Vlade.

Ambasador Hrvatske Veselko Grubišić je prenio poruku podrške hrvatskog premijera Andreja Plenkovića evropskoj integraciji Crne Gore i kazao da će Hrvatska nastaviti da pruža puni doprinos i kao članica Evropske unije i kao susjedna država koji baštini odlične odnose sa Crnom Gorom. 

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije Zećir Ramčilović je izrazio zadovoljstvo intenzivnom komunikacijom dvije zemlje na najvišem nivou i ukazao na značaj predstojeće posjete premijera Spajića Skoplju. 

Ambasador je ocijenio da je, imajući u vidu da je to prva posjeta u mandatu 44. Vlade, ona ujedno i jasna namjera Crne Gore da blisko sarađuje sa zemljama regiona kako u okviru NATO-a, tako i na planu ostvarenja zajedničkog cilja – članstva u Evropskoj uniji.

Sagovornici su ocijenili da će učešće predsjednika Vlade Milojka Spajića na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u srijedu, u Skoplju, biti dobra prilika za jačanje saradnje u okviru NATO-a ali i u pogledu realizacije konkretnih projekata među državama članicama.

Na sastancima je bilo riječi o unaprjeđenju bilateralne saradnje i dogovoren nastavak komunikacije tim povodom.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s susjedHR
20.11.2023. 15:46

Hrvatska vas prati! Hrvatska ne želi imati ispod Dubrovnika rusko - srpsku prćiju, nego naše Dukljane! Radimo non stop u EU i NATO da zaštitimo CG od agresora!

7
1