Politika

SNP: Pristupanjem Frontu sami napustili SNP

IzvorOcjenjuje se da je dogovor predsjednika DF-a Miodraga Lekića i Milana Kneževića o "navodnom ulasku" dijela SNP u taj savez očekivana posljedica nepoštovanja jednoglasno donesene odluke Glavnog odbora o samostalnom nastupu te stranke na izborima, nakon što je, kako dodaju, Predsjedništvo Fronta odbilo svaku mogućnost zaključenja Koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu.

„Kada je propao projekat Mandića i Medojevića o „utapanju“ SNP-a u Demokratski front, pristupilo se realizaciji očigledno ranije pripremljenog dogovora sa nekolicinom pojedinaca iz SNP-a. Pritom se pokušava obmanuti javnost da taj čin predstavlja i ulazak dijela SNP-a u Front“, kaže se u saopštenju javila je Mina.

To je, kako dodaju, notorna neistina, jer je SNP jedinstven pravni i politički subjekat.

„Istovremeno ukazujemo da nijedan organ naše Partije nije stao iza postupanja nekolicine funkcionera, koji su na najgrublji način prekršili Statut i odluku Glavnog odbora pristupajući drugom političkom subjektu, čime sami napuštaju SNP“, saopšteno je iz SNP.

Iz SNP-a su naglasili da je, na svim dosad održanim sjednicama opštinskih odbora SNP-a, Odbora Glavnog grada i Prijestonice, data puna podrška donesenoj odluci Glavnog odbora, što je, kako ocjenjuju, najbolji dokaz propasti plana, kojim se željelo ostvariti nejedinstvo u SNP-u.

„S druge strane, na javnoj sceni je, nažalost, potvrđeno da je Miodrag Lekić doveden u poziciju da bude samo izvršitelj odavno prepoznatih namjera Andrije Mandića i Nebojše Medojevića da oslabe SNP kao najjaču opozicionu partiju“, kazali su iz stranke.

SNP je poručio da će i, kako su rekli, ovog puta zajedno sa svojim članovima i simpatizerima odoljeti svim napadima, „pokazati svoju nespornu snagu i rejting u interesu građana, i na predstojećim izborima biti ključni činilac smjene otuđene Demokratska partija socijalista – Socijaldemokratska partija vlasti“.

Portal Analitika