Politika

Osuda napada na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića

SNP: Napadi na novinare i medije jedan od razloga što je DPS izgubio vlast na izborima

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje napad na novinara Seada Sadikovića koji se desio sinoć tokom održavanja patriotskog skupa u Bijelom Polju. 

SNP: Napadi na novinare i medije jedan od razloga što je DPS izgubio vlast na izborima Foto: Foto: SNP
Portal AnalitikaIzvor

Istovremeno, pozivaju nadležne institucije da preduzmu sve potrebne mjere i radnje na pronalaženju i procesuiranju počinalaca ovog gnusnog djela. 

“Ostaje nejasno da li su vinovnici ovog incidenta htjeli da utjeraju potrebnu dozu "patriotizma" Sadikoviću, pa su ga zato udarali crnogorskom zastavom, te da li su svjesni sramote koju su nanijeli sebi, svojim porodicama, Bijelom Polju i cijeloj Crnoj Gori. Možda će shvatiti svu niskost svog postupka onda kada ih prođe "patriotski" zanos”, ističu iz SNP-a. 

SNP CG poziva Demokratsku partiju socijalista i njene satelite da prestanu sa podsticanjem održavanja ovakvih skupova, koji su u funkciji podgrijavanja strasti i vršenja dodatnog pritiska na aktuelnu vlast. 

“Sigurni smo da su napadi na novinare i medije jedan od razloga što je DPS izgubio vlast na izborima, te nam ovaj slučaj mora biti putokaz ka izgradnji društva zasnovanog na slobodi izražavanja. Seadu Sadikoviću želimo brz oporavak, a njegovim napadačima preporučujemo da pročitaju šta je Marko Miljanov pisao o čojstvu i junaštvu jer je očigledno da su ove osnovne životne lekcije propustili”, zaključuje se u saopštenju SNP-a. 

Portal Analitika