Svijet

Amerikanci prije nekoliko dana pozvali na oprez

Snažna eksplozija blizu tursko-sirijske granice

Snažna ekplozija odjeknula je večeras u turskom gradu Iskenderunu, blizu granice sa Sirijom, a za sada nema informacija o žrtvama i materijalnoj šteti, javila je tamošnja državna novinska agencija.

Snažna eksplozija blizu tursko-sirijske granice Foto: ilkha
agencijeIzvor

Agencija Anadolija saopštila je da se eksplozija dogodila u gradu u južnoj turskoj provinciji Hataj, a televizija Haberturk citirala je guvernera provincije koji je izjavio da je riječ o "terorističkom napadu" u kome je jedan terorista poginuo tokom intervencije snaga bezbjednosti.

"Dok su snage bezbjednosti pratile dvojicu terorista koji su bili sumnjivi na jednom od kontrolnih punktova, jedan od bjegunaca je neutralisan u Iskenderunu i u tom trenutku je došlo do eksplozije. Nije bilo poginulih. Operacija se nastavlja", navedeno je u saopštenju.

Na mjesto događaja upućene su ekipe hitne pomoći i policije, prenijela je Anadolija.

Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon što je američka ambasada u Turskoj izdala bezbjednosno upozorenje u kome navela da je dobila informacije o mogućem napadu na Amerikance i druge strance, i pozvala američke građane na oprez.

Grupa Islamska država i zabranjena kurdska teroristička organizacija izvele su više smrtonosnih napada na tursku teritoriju između 2015. i 2017. godine.

Portal Analitika