Abiznis

Vlada izabrala nove

Smijenjeni čelnici Regionalnog vodovoda i Montegro bonusa

Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, smijenila je odbore direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i državne kompanije Montenegro bonus, objavljeno je u Službenom listu Crne Gore, objavljenom 4. juna ove godine, piše Dan.

Ilustracija Foto: PA
Ilustracija
DanIzvor

U dokumentu se navodi da je Vlada Crne Gore 3. juna bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljanja saglasnosti većine članova, donijela rješenje o razrješenju Odbora direktora Regionalnog vodovoda. Tako su smijenjeni predsjednik Budimir Šaranović, ali i članovi odbora Đorđije Vukčević, Miodrag Radunović, Danilo Mirotić i Nemanja Katnić. Vlada je isti dan imenovala novi odbor direktora te državne kompanije.

Na prijedlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma za predsjednika Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje izabran je Zoran Lakušić diplomirani inženjer mašinstva, dok su novi članovi Odbora direktora Dušan Vukić, Jana Sekulić, Novica Tmušić, Novica Bulatović.

Vlada je 3. juna razriješila i Odbor direktora kompanije Montenegro bonus. Smijenjeni su predsjednik Odbora direktora tog preduzeća Miroslav Ivanišević i članovi Dragan Janković, Jovo Rabrenović, Rajko Kovačević i Andrija Ivanović. Izabran je i novi Odbor direktora u kojem su Slađana Džaković, Dragoljub Bulatović, Ivana Klikovac, Bogdan Marković i Srđa Smatlik.

Portal Analitika