Društvo

Iz KCCG kazali da će se obratit javnosti sa činjenicama koje su ustanovili

Slučaj protiv doktora Fatića: Završena obdukcija, obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje

U skladu sa zakonom predviđenim rokom, danas je zavšen nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovila neposredni uzrok smrti pacijenta M.P., saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Slučaj protiv doktora Fatića: Završena obdukcija, obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

“Prethodno je bilo obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje dijela tijela na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva, čiji je nalaz proslijeđen dana 22. septembra. Nakon završetka svih radnji u vezi sa gore navedenim, obratićemo se javnosti sa činjenicama koje smo ustanovili”, kazali su iz KCCG.

Kako smo ranije pisali, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je istragu kojom je obuhvaćen vaskularni hirurg Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nikola Fatić na osnovu krivične prijave koju je protiv doktora podnijela porodica preminulog pacijeta, zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela, a nakon utvrđivanja rezultata obdukcije tijela pacijenta koji je preminuo nakon operacije u KCCG u Podgorici, a kojeg je operisao doktor Fatić biće utvrđen dalji tok istrage.

Portal Analitika