Region

Slovenija: U poplavama izgubljene i nestale brojne životinje

Mnoge su životinje izvučene iz nabujalih rijeka, neke su pobjegle od straha tokom evakuacije, pa ih sada vlasnici očajnički traže

Slovenija: U poplavama izgubljene i nestale brojne životinje Foto: Facebook
Portal AnalitikaIzvor

Ljubljansko sklonište objavilo je savjete za postupanje sa kućnim ljubimcima u ekstremnim slučajevima, nakon što su brojna mjesta poplavila tokom zadnja dva dana u Sloveniji.

Internet su preplavile objave o izgubljenim i pronađenim životinjama, ali i onima koje su izgubljene i lutaju ulicama.

Na Facebook stranici humanitarnog udruženja Humanitarček objavljene su potresne fotografije ljubimaca koji se bore za preživljavanje. 

Nakon objave fotografija, u komentarima su se javili brojni ljudi koji su nudili smještaj za ljubimce dok se porodice, koje su morale biti evakuisane, ne snađu.

Mnoge su životinje, kako javljaju mediji, izvučene iz nabujalih rijeka, neke su pobjegle od straha tokom evakuacije pa ih sada vlasnici očajnički traže.

Ima i onih koji su zahvaljujući društvenim mrežama i pomoći sugrađana uspjeli da pronađu svoje izgubljene ljubimce. 

Tako je jedan pas, imena Kuper, našao spas. 

Objavljeno je i da gubitak životinje tokom ekstremnih događaja mogu odmah prijaviti Skloništu Ljubljana koje će im potom javiti je li životinja u međuvremenu pronađena. Ako ipak pronađu životinju, treba joj ograničiti kretanje i smjestiti je na sigurno, suvo mjesto.

Voda je u Sloveniji odnijela i mnoge domaće životinje, a iz Kancelarije za bezbjednost hrane Slovenije, saopšteno je da životinje trebaba smjestiti na suvo mjesto, i osigurati im odgovarajuću hranu i vodu.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
E Emina_J
05.08.2023. 19:17

" Slovenija: U poplavama izgubljene i nestale brojne životinje " .... Strasno i strasno ...!!

1
0