Region

Poplave od prošle sedmice proglašene najgorom prirodnom katastrofom od sticanja nezavisnosti

Slovenačka Vlada odlučila: Ponedjeljak neradni dan da bi građani pomogli u sanaciji štete

Slovenačka Vlada odlučila je da ponedjeljak, 14. august, proglasi danom solidarnosti i građani će dobiti slobodan dan kako bi pomogli u sanaciji štete od poplava.

Slovenačka Vlada odlučila: Ponedjeljak neradni dan da bi građani pomogli u sanaciji štete Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Robert Golob kazao je da država želi da okonča težak period u duhu solidarnosti i da će ljudi dobiti slobodan dan kako bi pomogli poznaniku, komšiji, prijatelju i svima koje su pogodile teške poplave, prenijela je STA.

U videoobraćanju objavljenom na Instagramu, Golob je naveo da je posljednjih dana stiglo mnogo inicijativa i prijedloga građana povodom katastrofalnih poplava, a jedan od njih je bio da se 14. august proglasi slobodnim danom kako bi svi mogli da pokažu onima koji su pogođeni katastrofom da nisu sami.

Poplave koje su pogodile Sloveniju krajem prošle sedmice proglašene su najgorom prirodnom katastrofom od sticanja nezavisnosti. Dvije trećine zemlje je uništeno, mnogi su izgubili svoje domove, a šest osoba je izgubilo život.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.