Show biz

Veliki uticaj na društvo

Slavni 'zamrzavaju' Instagram naloge, provjerite zašto

Brojne poznate face u utorak su najavile da će 'zamrznuti' svoje aktivnosti na društvenim mrežama, sa željom da upozore na negativne posljedice "širenja mržnje i dezinformacija".

Slavni 'zamrzavaju' Instagram naloge, provjerite zašto Foto: who13
rtl.hrIzvor


Ešton Kučer, Leonardo DiKaprio, Dženifer Lovens, Kati Peri,Naomi Kembel samo su neke od zvijezda koje su pozvale na bojkot, a onda im se prirdružila i apsolutna vladarka istih, Kim Kardašian.

"Netačne informacije koje se dijele na društvenim mrežama ozbiljno utiču na predstojeće izbore i podrivaju našu demokratiju te imaju ozbiljan utecaj na društvo", stoji u njenom saopštenju.

Kim se priključila pokretu u sklopu kampanje #StopHateforProfit, a pokrenuli su je borci za ljudska prava u Americi.

Sa 188 miliona pratilaca na Instagramu, Kim ima jedan od 10 najpraćenijih profila na svijetu, ali ga je sada 'zamrzla' na 24 sata.


Organizatori kampanje optužuju Fejsbukk i Instagram da ne čine dovoljno da bi se spriječio govor mržnje i širenje lažnih informacija.

"Sve su nam bliže izbori, koji bi mogli biti jedni od najvažnijih u američkoj istoriji", stoji u saopštenju grupe te se dodaje da su "kozmetičke izmjene koje je napravio Fejsbuk opasno udaljenje od onoga što je potrebno da se učini kako bi se zaštitila demokratija".

Portal Analitika