Zabava

Slađana i Dado pobjednici Pjesme Mediterana 2010.

Izvor

Na drugom mjestu se našla Kaliopi sa pjesmom „Ja nisam kao tri“, vjerovatno jedna od autorski i izvođački najboljih ostvarenja festivala, koja, ipak, nije privukla i pažnju publike, gdje je ostala bez glasova.

Za treće mjesto isti broj poena nakon glasanja imali su Boba Stefanović, veteran koji je prvi put na Pjesmi Mediterana, i Joce Panov, čest učesnik crnogorskih festivala posljednjih godina. Međutim, zbog propozicija manifestacije, nagrada je pripala pjesmi „Ljubovna religija“ Panova koji je, za razliku od mnogo starijeg kolege, dobio pet glasova publike.

Autor pobjedničke numere „Kad reči zastanu“, Josip Boček, dobio je za prvo mjesto 4.000 eura, a kako je proglašen i najboljim kompozitorom ovog festivalskog izdanja, ponosni je dobitnik još 1.500 eura  za tu kategoriju.

Za najbolji tekst odabran je „Crveni tepih mi prostrite“ Radmile Mudrinić, pjesme koju je izvodila Extra Nena, najbolji aranžman uradio je Ranko Rihtman za pobjedničku pjesmu, a za scenski nastup zasluženo je nagrađena Lejla Hot za „Zar me je teško voljeti“.

Nagrada za interpretaciju koja nosi ime Davorina Popovića takođe je zasluženo dodijeljena italijanskoj pjevačici Pilar, dok su najbolje debitantkinje su četiri mlade Sarajevčanke - grupa „Black Jack“.

Autori numera koje su se našle na drugom i trećem mjestu dobili su po 3.000 odnosno 2.000 eura, dok su nagrađeni u posebnim kategorijama dobili po 1.500 eura.

Ove godine dodijeljena je i specijalna nagrada „Toše Proeski“ od hiljadu eura, za podršku mladim muzičkim autorima u regionu. Nju je dobila Bjelopoljka Alisa Polumenta, koja nije uspjela da se plasira u finale Pjesme Mediterana.

Nagrade su dodijelile i Turistička organizacija Budve i Hotelska grupa „Budvanska rivijera“. Boba Stefanović dobio je od TOB  sedmodnevni boravak za dvije osobe, dok je istu nagradu od „Budvanske rivijere“ dobio Vlado Kalember.

K.J.

Portal Analitika