Svijet

Po cijeni višestruko većoj od tržišne

Skuter kojim je bivši predsjednik Francuske odlazio na sastanke s ljubavnicom prodat na aukciji

Skuter kojim je bivši socijalistički predsjednik Francuske Fransoa Oland koristio da se iskrade iz Jelisejske palate da vidi svoju ljubavnicu, prodat je na aukciji za 20.500 eura.

Skuter kojim je bivši predsjednik Francuske odlazio na sastanke s ljubavnicom prodat na aukciji Foto: Jacques Demarthon/AFP
Portal AnalitikaIzvor

Kupac, vlasnik muzeja automobila „Prestiž i kolekcije“ na zapadu Francuske, planira da izloži skuter marke Pjađo MP3 125.

Skuter je „dio francuske istorije. Predstaviću ga među 120 vozila koja već posjedujem, a koja su od 1922. do danas“, rekao je kupac Deni Brere.

Prema procurelim fografijama u medijima, 2014. godine je otkriveno da Fransoa Oland sa kacigom na glavi, odlazi redovno u diskretnu posjetu svojoj novoj partnerki koja je od tada postala njegova supruga. U pitanju je takođe poznata ličnost, glumica i rediteljka Žili Gaje.

Olandova iznevjerena partnerka Valeri Trierveler ubrzo poslije toga je objavila knjigu „Hvala za taj trenutak“ u kojoj je nebiranim riječima opisala svoj život u Jelisejskoj palati sa Olandom, izabranim za predsjednika 2012. godine.

Prvi vlasnik skutera je Predsjedništvo Francuske, što je potvrdila i registraciona isprava vozila, koje je već prešlo 34.000 kilometara.

„To je kao Rols rojs među skuterima, ali se njegova cijena na tržištu polovnih vozila procjenjuje na samo između 1.300 i 4.000 eura“, navela je aukcijska kuća Rujak.

Portal Analitika