Društvo

Odbor povjeranika MZ Stara Varoš

Skrnavljenje Osmanagića džamije je bezuman, sraman i kukavički akt

U vezi sa skrnavljenjem Osmanagića džamije, reagovao je Odbor povjeranika MZ Stara Varoš, ispred kog  su se javnosti obratili  Milivoje Miro Raičević i Milo Đurović.

Skrnavljenje Osmanagića džamije  je bezuman, sraman i kukavički akt Foto: printscreen
Portal AnalitikaIzvor


Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Skrnavljenje Osmanagića džamije, bogommolje naših, sugrađana komšija, prijatelja kumova, je bezuman, sraman i kukavički akt, uvrjedljiv za sve građane Stare Varoši Podgorice i cijele Crne Gore. 

Počinioci kao ni njihovi inspiratori i zaštitnici po svojim postupcima i namjerama nijesu ni Starovarošani ni Podgoričani.

Naše građane duh suživota bliskosti i uzajamnog poštovanja prožimao je stoljećima, to je prisutno i danas. Tako će uvijek biti, jer budućnost bez tradicije je ništa. Uvjereni smo da Crna Gora i Podgorica neće dozvoliti da se građevina koja počiva na tvrdim temeljima iskrenog zajedništva i sloge i uzajamnog poštovanja urušava bilo kakvim napadima ma sa koje strane dolazili.

Starovarošani su ponosni na sve što se zajednički radilo i stvaralo u prošlosti i u sadašnjosti, bez obzira na sve prepreke i iskušenja kroz koja se prolazilo, sve s ciljem da bi zajednički život svih vjera i nacija bio što ljepši i srećniji, obogaćen specifičnostima koje nas spajaju a ne razdvajaju.

Pružamo punu podršku svim dosadašnjim zahtjevima da se počinioci ovog gnusnog djela izvedu pred lice javnosti i pravde. Uvjereni smo da napori nadležnih državnih institucija neće ostati bez rezultata.

Portal Analitika