Politika

Škrijelj: Iskustva pojedinih gradova da se ne ponove i u Baru

Da promjena vlasti sama po sebi ne znači i pozitivan politički momenat mogli su se uvjeriti građani cijele Crne Gore u protekle dvije godine. Kako na nivou države, tako i u pojedinim crnogorskim gradovima, ne samo da nije došlo do pozitivne promjene već je s promjenom vlasti izvršena duboka civilizacijska regresija - kazao je Samir Škrijelj, kandidat za odbornika na listi “Prava stvar – Zajedno Bar”

Škrijelj: Iskustva pojedinih gradova da se ne ponove i u Baru Foto: Prva stvar
Portal AnalitikaIzvor

''Tako su pojedini crnogorski gradovi od simbola turizma postali nacionalistički vašari a neki su se od antifašističkih bastiona pretvorili u sredine koje ne prebacuju preko slavljenja saradnika okupatora.

Sredine kao što je Bar su rijetkost ne samo u regionu već u Evropi pa i svijetu. Zajednica koja je vjekovima ispunjena duhom zajedništva, multietničnosti, multivjerskog sklada, patriotizma i antifašizma'', kazao je Škrijelj.

Kako dodaje, čvrsto je ubijeđen da su to vrijednosti na kojima Bar čvrsto počiva i da se ne mogu tako lako dovesti u pitanje.

''Ipak, povučeni iskustvom iz drugih gradova, ne smijemo dozvoliti da se ove vrijednosti na bilo koji način ugrožavaju i dovode u pitanje.

Apsolutno vjerujem da je aktuelna lokalna uprava odgovorno radila svoj posao što u finalu i pokazuje procenat realizacije programa iz prethodnog perioda u iznosu od 95%, a uvjerenje u pobjedu je još jače imajući u vidu da lista “Prava stvar – Zajedno Bar” koalicije građanskih i proevropskih partija DPS-SDP-LP uvjerljivo predstavlja sve one pozitivne strane Bara kojima se ponosimo'', ističe Škrijelj.

Lista, kako je kazao, prije svega okuplja ostvarene ljude u svojim oblastima, od biznisa preko sporta do kulture ali i značajan broj mladih ljudi.

''Vjerujem da predstavlja lak izbor za građane Bara 23. oktobra a naša je obaveza da nastavimo da čuvamo vrijednosti na kojima počiva Bar, a ujedno i Crna Gora, te da nastavimo da odgovorno i posvećeno radimo na razvoju i prosperitetu našeg grada'', zaključio je Škrijelj.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Mirko_neregistrovani
08.10.2022. 06:48

U Baru ćemo da razvalimo!!!!!

1
0
M Marica__neregistrovani
05.10.2022. 12:58

Srećno! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

9
0