Region

Htjela da prikrije zločin

Skoplje: Otišla na pumpu i kupila benzin, pa zapalila zgradu u kojoj je njen sin ubio čovjeka

Jedna žena iz Skoplja osumnjičena je da je podmetnula požar u stambenoj zgradi kako bi prikrila ubistvo koje je počinio njen sin, koji se nalazi u bjekstvu.

Skoplje: Otišla na pumpu i kupila benzin, pa zapalila zgradu u kojoj je njen sin ubio čovjeka Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Sve se dogodilo 22. septembra, kada je makedonska policija nakon požara pronašla u jednom stanu ugljenisano tijelo 36-godišnjeg vlasnika. No, istragom je utvrđeno kako je na njegovom tijelu bilo tragova nasilja.

U krivičnoj prijavi koju je podnijela policija protv A.D. (39) i njegove majke I.C. (59) piše da je vlasnik zapaljenog stana I.J. iz Skoplja "umro nasilnom smrću i da su policijski konstatovali da je požar namjerno izazvan kako bi se prikrili tragovi počinjenog zločina".

Dokazi pružaju osnovanu sumnju da je "osumnjičeni žrtvu lišio života sa više od 45 uboda nožem u vrat i tijelo".

Poslije toga je nekoliko puta telefonirao majci, koja je uzela plastičnu flašu i otišla do najbliže benzinske pumpe, kupila litar i po goriva i zajedno sa sinom podmetnula vatru u namjeri da prikrije tragove svirepog ubistva

Navodi se dalje i da su majka i sin podmetanjem požara "izazvali značajnu opasnost po život i tijelo stanara koji žive u toj zgradi". Pored toga, protiv sina je podnijeta prijava za ubistvo, a protiv njegove majke za saučesništvo i izazivanje opšte opasnosti.

"Ona je lišena slobode i, na predlog javnog tužioca, određen joj je pritvor od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, mogućnost prikrivanja ili uništavanja tragova krivičnog djela ili da će uticati na svjedoke", piše u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju.

Portal Analitika