Fudbal

Sjutra u Beranama derbi sezone u Drugoj CFL: Pobjednik će napraviti veliki korak ka najjačem rangu

U Drugoj CFL sjutra će, u okviru 34. kola, biti odigran derbi sezone, koji bi mogao i dati odgovor na pitanje koja će ekipa osigurati direktan plasman u viši rang.

Sjutra u Beranama derbi sezone u Drugoj CFL: Pobjednik će napraviti veliki korak ka najjačem rangu Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Suparnici su Berane i Mladost iz Donje Gorice, koji su, četiri kola uoči kraja šampionata, bodovno izjednačeni.

Beranci čak osam godina čekaju na povratak u Prvu CFL, dok mladi podgorički sastav nikad ranije nije bio u prilici da igra u eliti.

Premda je do prije nekoliko sedmica djelovalo kako je ekipa sa sjevera na pravom putu ka Prvoj CFL, nešto skromnijim rezultatskim učinkom u proteklim kolima 'dozvolili' su timu sa DG arene da stigne do bodovnog poravnanja.

Berance nakon derbija čekaju dva gostovanja, a Podgoričane dvije utakmice na DG areni

U slučaju da jedan od rivala pobijedi, napravio bi krupan korak ka promociji. Ali ne i presudni. Jer, dobro smo naučili da ove sezone u Drugoj CFL svako svakoga može dobiti.

No, treba imati u vidu da nakon sjutrašnjeg derbija Berance do kraja sezone očekuju gostovanja Bokelju i Igalu, dok će u posljednjem kolu biti slobodni.

Sa druge strane, Mladost će do kraja još igrati protiv Igala u Donjoj Gorici, potom će biti slobodna, a u završnom kolu opet će biti domaćin, i to Grblju.

Šta ako dva tima i na kraju budu izjednačena?

Nije isključen ni scenario prema kojem bi stanje na kraju sezone bilo isto kao i sad - a to je da glavni konkurenti budu imali jednak broj bodova.

U tom slučaju odlučivaće međusobni mečevi, a moguće i gol razlika u njima. Za sada je bolja Mladost, koja ima dvije pobjede, dok su Beranci trijumfovali u jednom meču. No, gol razlika je na strani Beranaca - 5:4. 

Stoga, ekipa Berana biće bolja u međusobnim ogledima u slučaju da sjutra trijumfuje bilo kojim rezultatom. U svakom suprotnom slučaju, prednost će u tom pogledu imati tim iz Donje Gorice.

Sjutra još tri utakmice

Inače, sjutra ćemo pratiti još tri utakmice.

Zeta bi eventualnim trijumfom na Trešnjici napravila još jedan krupan korak ka opstanku. Grbalj nema pravo na kiks protiv Podgorice, koja u Radanoviće ide po bodove koji bi joj mogli biti dragocjeni u borbi za baraž.

U Igalu je na programu primorski derbi - tamo će gostovati Otrant. Čini se kako bi pobjednik tog meča i definitivno prebrinuo sve brige oko opstanka.

Raspored:

Berane - Mladost Donja Gorica (16:00)

Zeta - Bokelj (16:30)

Grbalj - Podgorica (16:30)

Igalo - Otrant (16:30)

Tabela: Berane 47, Mladost Donja Gorica 47, Kom 43, Podgorica 39, Bokelj 38, Igalo 36, Otrant 35, Zeta 32, Grbalj 31.

Portal Analitika