Fudbal

Ibar dočekuje Budvu, niz je mogućih kombinacija

Sjutra meč odluke u Rožajama: Ko dobije ide u Drugu CFL, i Zeta će pratiti razvoj događaja

U Rožajama će sjutra biti odigran drugi meč baraža za popunu Druge CFL.

Sjutra meč odluke u Rožajama: Ko dobije ide u Drugu CFL, i Zeta će pratiti razvoj događaja Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Ibar će na Bandžovom brdu ugostiti Budvu. Pritom, sigurno je kako ćemo sjutra saznati jednu ekipu koja će ići u viši rang, a moguće i obje.

Rožajci su u prvom duelu remizirali sa Zetom na Trešnjici (0:0), nakon čega su Golubovčani slavili na penale. Za ekipu Budve to će biti prvi meč u okviru baraža.

Ibar sjutra nema pravo na poraz – ukoliko izgube, definitivno će i njihov treći uzastopni pokušaj da se vrate u Drugu CFL biti neuspješan. Sa druge strane, Budvani bi pobjedom izborili istorijski plasman u viši rang već nakon 90 minuta, a pritom bi i Zeta postala drugoligaš.

No, ako slavi Ibar – onda će se u Rožajama prvi put od 2021. godine opet gledati drugoligaški fudbal. U tom slučaju, drugog putnika u viši rang saznaćemo u nedjelju, kada će na Lugovima Budva dočekati Zetu.

Bude li u Rožajama neriješeno, a potom uslijede penali, onda ništa ne bi bilo gotovo. Jer, Ibar bi u tom slučaju imao dva boda, a Budva i Zeta po jedan, a u kompletnoj kombinatorici tada bi od ključnog značaja mogli biti – penali.

Sjutrašnja utakmica u Rožajama počeće u 17:00 časova.

Portal Analitika