Društvo

Sjutra besplatna kontrola nivoa šećera u krvi u Baru

Izvor

Besplatne kontrole biće rađene u prostorijama Higijensko-epidemiološke službe i Savjetovališta za dijabetičare, na prvom spratu lokalnog Doma zdravlja.

Organizatori su saopštili da će u ambulanti u Virpazaru u subotu biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, takođe povodom Svjetskog dana zdravlja.

Koordinator Centra za ekologiju i afirmaciju zdravlja Snežana Barjaktarović-Labović rekla je da je teme Svjetskog dana zdravlja ove godine starenje i zdravlje.

"Ovogodišnji slogan kampanje je "Zdravlje dodaje život godinama", naglašavajući da dobro zdravlje tokom života pomaže starijim osobama da vode produktivan život u starosti i da budu podrška porodicama i zajednici", objasnila je Barjaktarović-Labović.

Ona je podsjetila da starenje dotiče svakoga - bilo da se radi o mladim ili starim, muškarcima ili ženama, bogatima ili siromašnima, i bez obzira na to gdje žive.

Svjetski dan zdravlja je globalna kampanja koja poziva lidere svih zemalja da se svake godine fokusiraju na jedan od javno-zdravstvenih problema od globalnog značaja i pruža mogućnost da se započne udružena akcija u cilju zaštite i unapređenja zdravlja i blagostanja ljudi.

Dan zdravlja se obilježava 7. aprila, na godišnijicu osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije.

Portal Analitika