Region

Sjeverna Makedonija šalje dodatni vod u misiju Kfor na Kosovu

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da poveća broj pripadnika makedonske armije u NATO operaciji Kfor na Kosovu slanjem dodatnog voda.

Sjeverna Makedonija šalje dodatni vod u misiju Kfor na Kosovu Foto: Shutterstock
Portal AnalitikaIzvor

Vlada Dimitra Kovačevskog je na 194. sjednici, kako je saopšteno, donijela izmjene Odluke za slanje pripadnika Armije Republike Sjeverne Makedonije u operaciju Kfora na Kosovu.

Tom izmjenom je, precizira se, predviđeno povećanje učešća pripadnika Vojske Republike Sjeverne Makedonije u operaciji Kfor u Republici Kosovo slanjem dodatnog voda od 35 ljudi“.

"Odluka je donijeta na osnovu preporuka visokih vojnih predstavnika u NATO-u i zaključaka donijetih na sastanku načelnika generalštabova zemalja članica Inicijative za saradnju u oblasti odbrane, radi jačanja bezbjednosti i sigurnosti Republike Kosova", navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Precizira se da se "za učešće u toj NATO operaciji šalje 70 pripadnika Vojske na period od šest mjeseci, računato od novembra 2023. do maja 2024. godine".

"Ovom izmjenom Odluke, ukupan broj sa kojim ćemo učestvovati u operaciji Kfor u Republici Kosovo iznosiće 101 pripadnik Vojske Republike Sjeverne Makedonije", piše u saopštenju vlade u Skoplju.

Portal Analitika