Region

Istraga je u toku

Sjeverna Makedonija: Pucano u vozilo gradonačelnika, ranjene dvije osobe

U pucnjavi koja se danas dogodila u Aračinovu, mjestu desetak kilometara udaljenom od Skoplja, povrijeđene su dvije osobe.

Sjeverna Makedonija: Pucano u vozilo gradonačelnika, ranjene dvije osobe Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Pucano je iz automatskog oružja u vozilo gradonačelnika te opštine Ridvana Ibrahimija, javila je skopska TV Telma.

Ibrahimi je nepovrijeđen, a prostrijelnu ranu u predjelu grudi zadobio je vozač, potvrđeno je u tamošnjem Ministarstvu unutrašnjih poslova, prenosi Nova.rs.

Na mjesto događaja stigle su pojačane policijske snage, istraga je u toku, a mediji su objavili snimak sa lica mjesta.

Iz Klinike su potvrdili da je vozač iz Aračinova dovezen u Urgentni centar u teškom zdravstvenom stanju zbog prostrijelne rane grudnog koša, koja zahtjeva hitnu operaciju, prenose skopski mediji.

Inače, gradonačelnik Ibrahimi je ranije prijavljivao da su mu prijetila dva brata iz Aračinova, a prije dvije godine on je fizički napadnut od troje ljudi koji su tada privedeni.

Direktor skopske Klinike za hirurške bolesti „Sveti Naum Ohridski“ Ljuben Arsenkov izjavio je da je u tu bolnicu dovezen i 39-godišnji muškarac sa prostrjelnom ranom u predjelu ramena, koju je zadobio u pucnjavi u Aračinovu.

„Riječ je o muškoj osobi, van životne opasnosti je i smješten je na odeljenje intenzivne njege. Osoba je dovedena prije oko sat vremena, a zadobio je prostrijelnu ranu desnog ramena“, precizirao je Arsenkov.

Portal Analitika