Podgorica

Vuković ponosan na finansijsku stabilnost Podgorice koju su uspjeli da održe

Sjednica Skupštine Glavnog grada: O rebalansu budžeta bez prisustva opozicije

Odbornici u Skupštini Glavnog grada raspravljaju o rebansu budžeta Glavnog grada za ovu godinu. Sekretarka za finansije Snežana Popović objasnila je da će nakon rebalansa budžet Glavnog grada iznositi 106 miliona eura, odnosno preko 12 miliona više od planiranog. Budžet Glavnog grada za ovu godinu bio je planiran na 93 miliona eura.

Sjednica Skupštine Glavnog grada: O rebalansu budžeta bez prisustva opozicije Foto: printscreen
Gradski portalIzvor

“U okviru tekuće budžetske potrošnje imamo smanjenje bruto zarada. Kada je riječ o kapitalnom budžetu najviše novca se izdvaja za lokalnu infrastrukturu. Izdaci za građevinske objekte planirani su na dva miliona eura”, pojasnila je Popović.

Rebalans budžeta Glavnog grada, smatra odbornik DPS-a Andrija Klikovac, svijetli je primjer jedne lokalne samouprave jer je došlo do rasta prihoda. 

“Kada pogledamo strukturu prihodne strane vidjećemo da su sopstveni prihodi porasli na 64 miliona gotovo 30 odsto više. Ako od toga oduzmemo tekuću potrošnju od 40 miliona eura vidimo za 24 miliona veći taj iznos.Kada pogledamo kako su planirani vrtići u državnom budžetu za koje je opredijeljeno 24.900 eura onda možemo reći da se od tog iznosa ne može odraditi glavni projekat za jedan, a ne za tri vrtića koja su planirana”, istakao je Klikovac.

Odbornik Liberalne partije Jovan Rabrenović ocijenio je da Glavni grad odavno nije imao visok kapitalni budžet kao sada nakon rebalansa budžeta kada je predviđeno60 miliona eura.

“Odgovorno će se ta sredstva opredijeliti za nastavak ulaganja u projekte. To će dodatno ojačati i osnažiti razvoj grada”, ocijenio je Rabrenović.

U periodu teške socioekonomske krize, istakao je šefkluba odbornika DPS-a Mihailo Anđušić, Glavni grad je postizao najbolje rezultate.

“Ovih dana je aktuelna izborna kampanja u Podgorici i imamo prilike da vidimo kako to izgleda. Mislim dapolitička konkurencijane može protiv činjenice da je naš grad u prethodne četri godine doživio razvoj”, naglasio je Anđušić.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković saopštio je da mogu da budu ponosni na finansijsku stabilnost Grada koju su uspjeli da održe.

“Mislim da imamo velike razloge da budemo ponosni na ono što je sadržano u ovom dokumentu. Ovu godinu ćemo završiti sa realizacijom budžeta od preko 100 miliona eura. Na nama je kao aktuelnoj budućoj vlasti da održimo rast u narednom periodu”, poručio je Vuković.

Podsjetimo, odbornici Skupštine Glavnog grada danas će raspravljati o 29 tačaka dnevnog reda među kojima su izmijenjeni statut Glavnog grada, rebalansbudžeta Glavnog grada za ovu godinu, izmijena odluka o porezu na nepokretnosti.

Odbornici će se izjasniti i o, pored ostalog, potvrđivanju odluke o članovima Skupštine odbojkaškog kluba Budućnost Volija i rukometnog kluba Budućnost Podgorica, a na dnevnom redu će biti i imenovanje ulica i bulevara u Podgorici…

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.