Svijet

Sirijska vojska tvrdi da kontroliše cijeli Damask

Izvor

- Mi smo očistili sve četvrti Damaska, od Al-Midana do Mazeha, od Al-Hadžar al-Advada do Kadama... do Tadamuna - rekao je brigadirni general koji vodio vojnu operaciju u Tadamunu, a koji nije želio da bude imenovan, prenio je AFP.


Sirijski general je saopštio da su režimske snage zauzele južni dio grada oko 14 sati po lokalnom vremenu i da je to posljednji bastion pobunjenika koji je vojska preuzela.


- Situacija u Damasku je odlična i stabilna - kazao je general i dodao da u gradu više nema oružanih grupa, osim pojedinaca "koji se kreću s jednog na drugo mjesto samo da bi dokazali da postoje".

U Damasku su 15. jula izbile žestoke borbe koje su trajale nekoliko dana tokom kojih su pobunjenici zauzeli više djelova prijestonice, a na hiljade žitelja bilo je primorano da zbog bezbjednosti napusti svoje domove.


Aktivisti sirijske antirežimske Opservatorije za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, čije podatke nije moguće nezavisno potvrditi, saopštili su da je 13 ljudi ubijeno danas širom Sirije, od kojih šest u Damasku, gdje su vođene žestoke borbe.

Izvor:Tanjug, Beta, Srna,blic.rs

Portal Analitika