Društvo

Sindikat zdravstva: Vratiti bolnicu Meljine u vlasništvo države

Sindikat zdravstva Crne Gore podržao je napore da se riješi status bolnice Meljine i zatražio da se ta zdravstvena ustanova od vitalne važnosti za stanovnike Boke vrati u vlasništvo države.

Sindikat zdravstva: Vratiti bolnicu Meljine u vlasništvo države Foto: Rthn
Mina Izvor

"Ne prihvatamo teze da pravni okvir zakonodavstva Evropske unije i naše nacionalno zakonodavstvo u toj mjeri favorizuju privatni kapital u odnosu na neophodnost vraćanja ovog značajnog nacionalnog dobra građanima Crne Gore", kaže se u reagovanju.

Sindikat zdravstva Unije slobodnih sindikata je pozvao Atlas grupu da informiše javnost o "stvarnom iznosu novčanih sredstava" kojim su kupili Meljine i koji su uložili u bolnicu kako bi se postigao pošten dogovor u pravcu eventualnog obeštećenja i povratka bolnice u vlasništvo države.

"Gospodine Kneževiću, pokažite patriotizam i sugerišite svojim pravnim zastupnicima da ulože napor i da pomognu u nalaženju pravnog modela da se bolnica Meljine vrati tamo gdje i pripada, u javno zdravstvo Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Sindikat zdravstva je podržao kolege u bolnici Meljine u njihovoj borbi za konačno regulisanje svog statusa i za očuvanje bolnice i zdravlja stanovnika Boke.

Portal Analitika