Društvo

Sindikat zaposlenih u Pošti organizovaće štrajk 2. oktobra

Štrajkački odbor Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti Crne Gore donio je odluku da nastavi sa realizacijom štrajka koji je zakazan za 2. oktobar, a nakon neuspješnih pregovora sa poslodavcem,  saopšteno je iz Unije slobodnih sindikata.

Sindikat zaposlenih u Pošti organizovaće štrajk 2. oktobra Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju navode da su predstavnici Štrajkačkog odbora Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti Crne Gore danas učestvovali u pregovorima o ispostavljenom štrajkačkom zahtjevu za povećanje zarada zaposlenima u iznosu od 30 odsto.

"I pored svih argumenta iznijetih od predstavnika Štrajkačkog odbora, nakon tročasovnih pregovora, poslodavac je ostao dosljedan ranije iznijetom stavu da ne može da se izjasni o mogućnosti povećanja zarada dok se ne sačini devetomjesečni bilans poslovanja2, navedeno je u saopštenju.

Imajući u vidu da se, kako su rekli, poslodavac krajnje neodgovorno odnio prema utemeljenom i na argumentima zasnovanom štrajkačkom zahtjevu, nakon izjašnjenja zaposlenih koji su pristupili Štrajku, Štrajkački odbor je donio odluku da nastavi sa započetim štrajkačkim aktivnostima i realizacijom štrajka.

Sa strane poslodavca, pregovorima su prisustvovali izvršni direktor, predsjednik i članovi Borda direktora, direktorica svih regionalnih centara i direktor Regionalnog centra Podgorica, kao i predstavnici drugog sindikata

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.