Društvo

Sindikat UIKS-a: Spasojević pošten službenik, država da pokaže snagu

Sindikat Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pozvao je nadležne institucije da što prije riješe napada na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića i da odbrane poštene i časne službenike ove države.

Sindikat UIKS-a: Spasojević pošten službenik, država da pokaže snagu Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

“U UIKS-u je došlo do određenih kadrovskih promjena i tim promjenama na čelo istražnog zatvora postavljen je jedan častan i pošten čovjek koji želi da dovede stanje u istražnom zatvoru u stanje kako bi to trebalo da izgleda u jednoj normalnoj i pravnoj državi”, navodi se u saopštenju.

Imenovanjem Spasojevića, kako se navodi, došlo i do velikog nezadovoljstva u dijelu istražnog zatvora među pritvorenicima, jer, kako kaže Ilibašić više nema mobilnih telefona u količinama u kojim ih je bilo ranije, a samim tim trpe i poslovi koji su se završavali iz zatvora.

“Ovo bacanje bombe vidim kao njihovu nemoć da se izbore sa nedaćama koje su ih zadesile i sad na ovaj način pokušavaju da zastraše sve poštene kolege da pokleknu i da ih puste da nastave da rade kako su naučili. Svi smo mi ranjivi i sad je svaki naš pošteni kolega pomislio, bolje da malo popustim sa poštovanjem kućnog reda i održavanjem reda, pretresima i svim redovnim aktivnostima, da ne bih i ja došao u situaciju kao i naš načelnik da mi bude bačena bomba na kuću dok budem večerao, gledao televizor, da mi ne bi zbog mog poštenog rada porodica bila izložena raznim stresovima ili da neko moj ne nastrada. I onda se zapita - I ko će da me zaštiti? Ko će da zaštiti moju porodicu? Ko će da zaštiti moje prijatelje? Čemu ja da se nadam kad načelniku bacaju bombu?“, ističe se u saopštenju.

Sada su, kako se dodaje, na testu institucije da pokažu svoju snagu i da odbrane poštene i časne službenike ove države.

“Kažu zatvor je ogledalo jedne države. Nemojmo dozvoliti da u tom ogledalu vidimo da vlada kriminal. Ovim putem apelujem na nadležne institucije da se maksimalno uključe, jer ovo nije problem samo zatvorskih službenika, ovo je problem čitave države. Država je jaka onoliko koliko je jak i zaštićen svaki naš pojedinac u bezbjedonosnim strukturama i zato pokažimo snagu i uhvatimo počinioce ovog nedjela, a ako se uspije u tome, ovakvih nedjela će biti sve manje i manje. Pokažimo da se kriminal ne isplati i ne dozvolimo da počinioci prođu nekažnjeno”,zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r roki_dg55_neregistrovani
02.12.2022. 10:19

Osuđujem napad na Spasojevića, ali i nije baš za hvaljenje, kao ni stanje u UIKS naravno!

4
0
D Dragan77_neregistrovani
02.12.2022. 09:46

Prvi put čujem da je zatvor ogledalo države!!!

5
0