Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sindikat medija: Najoštrije osuđujemo prijetnje Radonjića prema Aleksiću, unazadio cijelo društvo makar deset godina

"Nadamo se da će uslijediti adekvatna kazna"

Sindikat medija: Najoštrije osuđujemo prijetnje Radonjića prema Aleksiću, unazadio cijelo društvo makar deset godina

Najoštrije osuđujemo brutalne prijetnje koje je vlasnik kompanije "Trudbenik" Vuksan Radonjić uputio novinaru Televizije Vijesti Nikoli Milosavić Aleksić, kazali su iz Sindikata medija Crne Gore (SMCG).

Sindikat medija: Najoštrije osuđujemo prijetnje Radonjića prema Aleksiću, unazadio cijelo društvo makar deset godina Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

“Do prijetnji je došlo, kako su naveli zato što je kolega Milosavić Aleksić na civilizovan način postavljao pitanja i tako, radeći svoj posao, isprovocirao Radonjića kojem je propitivanje o njegovim poslovima bio dovoljan okidač da izrazi namjeru da nekome otkine glavu”, kazali su oni.

Uhapšen muškarac u Podgorici: Osumnjičen da je prijetio novinaru
2
Uhapšen muškarac u Podgorici: Osumnjičen da je prijetio…
29.11.2023 16:41


Na taj način, kako su kazali, Radonjić je položaj novinara u Crnoj Gori, a slobodno možemo reći i cijelo društvo, vratio makar 10 godina unazad kada su slične prijetnje bile česte, a nas koji živimo tu profesiju podsjetio da ni osnovni nivo, kada je bezbjednost u pitanju, nismo savladali.

“Ujedno Sindikat medija Crne Gore pozdravlja brzu reakciju policije i tužilaštva i nadamo se da će  uslijediti i adekvatna kazna kao opomena i Radonjiću i svima koji i pomisle da urade nešto slično. Sa svih nivoa se mora poslati jasna poruka da država ni na koji način neće ćutati ni na prijetnje smrću ni na bilo koji napad na zaposlene u medijima”, saopštili su oni.

Ovaj napad je, navode oni u saopštenju, 15. slučaj koji je ove godine Sindikat medija Crne Gore evidentirao u svojoj bazi napada www.safejournalist.net i prva prijetnja smrću tokom 2023. godine.

Portal Analitika