Društvo

Kaže kako u sadašnjem telefonu nema prepisku

Simović-Zvicer: Sa Medenicom smo imali mimoilaženja o nekim pitanjima, ali to je normalno

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer kazala je da u sadašnjem telefonu nema prepisku sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom, te da ne zna da li je ona autentična.

Simović-Zvicer: Sa Medenicom smo imali mimoilaženja o nekim pitanjima, ali to je normalno Foto: Arhiva
PobjedaIzvor

Simović Zvicer je na uvodnom izlaganju konferencije "Pristup pravdi i ljudskim pravima u Crnoj Gori" navela da su svi članovi Savjeta i tada imali komunikaciju kao što imaju u ovom trenutku.

"Sa Medenicom jesmo imali mimoliaženja oko nekih pitanja, što je potpuno normlno, ali sam uvijek imala lijepu saradnju", kazala je Simović Zvicer.

Dodala je da ukoliko je neko učinio neko krivično djelo treba da odgovara u postupcima koji vode nadležni organi, uz poštovanje prezumpcije nevinosti.

"Ono što ja ne mogu da podržim i razumijem jeste taj medijski linč kojem je izložena Medenica", naglasila je Simović Zvicer.

Upitala je i da li to znači da treba da se plaše zbog toga što su nekome nešto napisali?

U prepisci koja je objavljena predsjednica Sudskog savjeta se navodno konsultuje sa Medenicom oko pitanja koja bi mogla da joj postavi na intervjuu uz komentar da je to "samo zbog novinara".

"Ne znači ako ste poslali neku poruku da ste vršili nezakoniti uticaj", navela je Simović Zvicer.

Zaključila je da nadležne institucije treba da rade svoj posao ukoliko dokažu da bi prepiska predstavljala nezakonit postupak.

Portal Analitika